Ce putem face pentru a întări sistemul imunitar?

Ce putem face pentru a întări sistemul imunitar?

Diversi micronutrienți, inclusiv anumite vitamine, minerale și oligoelemente, pot juca un rol important în susținerea funcțiilor sistemului imunitar și consolidarea protecției împotriva virușilor.

Dintre vitamine, se poate evidenția rolul vitaminelor C și D, iar printre minerale și oligoelemente, rolul zincului.

Printre altele, vitamina C și zincul joacă un rol important în protejarea corpului uman împotriva agenților patogeni, inclusiv a virușilor care provoacă infecții respiratorii.

 

-Vitaminele C și D joacă un rol cheie în activarea apărării.

Consumul unei doze mai mari de vitamina C în timpul iernii este foarte recomandat pentru a depăși bolile de iarnă și pentru a ne proteja sistemul imunitar.

Dar să nu uităm nici de vitamina D, deoarece vitamina D oferă forța celui care protejează numărul unu al sistemului imunitar, celulele T.

 

Celulele T sunt celulele care caută virusuri și bacterii invadatoare din corpul nostru și apoi le distrug.

Celulele T sunt activate de vitamina D, deci dacă apare o deficiență în organism, protecția sistemului nostru imunitar se va răsturna.

 

-Flavonoidele, inclusiv quercetina în special, ajută și la încorporarea vitaminelor, astfel încât combinația complexă poate reduce riscul, severitatea și durata bolilor infecțioase.

 

Ce este quercetina?

Quercetina este așa-numitul flavonol care aparține polifenolilor. Acest ingredient se găsește în mod natural în plante și astfel în multe alimente.

Este prezent în cantități deosebit de mari în ceapă, dar se găsește și în mere, caise, cireșe și struguri, la fel ca în anumite vinuri și sucuri și în ceaiul negru și verde.

Quercetina este un ingredient secundar al plantei și datorită acestei substanțe, plantele și fructele au colorantul lor galben.

 

-De obicei, quercetina se găsește în coaja legumelor și fructelor. Quercetina are puternice proprietăți antiinflamatorii, deoarece previne dezvoltarea inflamației.

Inhibă producția de histamină și alte substanțe responsabile de inflamație. Ca rezultat, este eficient în tratamentul artritei, artritei reumatoide și a artrozei.

Cu toate acestea, quercetina este un antioxidant și protejează și vitamina C acumulată în organism.

 

-Derivații de Quercetin s-au dovedit a oferi protecție cu spectru larg împotriva unei game largi de viruși, inclusiv SARS.

Cercetătorii din Canada și China colaborează în prezent pentru a studia eficacitatea quercetinei împotriva infecției cu COVID-19.

 

Quercetina are un efect antiviral puternic de stimulare a imunității și cu spectru larg.

Inhibă eliberarea de citokine pro-inflamatorii, care pot fi benefice deoarece infecția severă cu COVID-19 și moartea ulterioară se datorează activității de furtună a citokinelor.

 

-Deși nu există niciun studiu clinic care să vizeze în mod specific vitamina D pentru coronavirus, există o mulțime de dovezi că este o vitamină importantă în prevenirea și tratamentul infecției gripale și a tractului respirator superior.

Sursa: https://tudomanyplaza.hu/a-quercetin-kvercetin-es-ad-vitamin-szovetsegesek-a-koronavirus-ellen/

 

-Substanțele benefice ale Echinacea sunt date de inflorescența, tulpina, frunzele și rădăcinile plantei.

Este important să știm că efectul imunostimulator al Echinacea se datorează cantităților mari de polizaharide și fitosteroli găsite în ea.

 

Se crede că mai multe ingrediente active ale plantanului cu frunze violete consolidează sistemul imunitar și în ultimii ani au devenit unul dintre cele mai utilizate remedii la nivel mondial.

Echinacea are un efect antimicrobian și antiinfecțios natural: protejează împotriva bacteriilor, virușilor, ciupercilor și a altor microbi patogeni.

 

Ca urmare a plantei, celulele produc o cantitate crescută dintr-o substanță antivirală naturală, interferonul.

 

Ingredient activ în 2 capsule pe zi:

    Bioflavonoid: 300 mg

    – din care quercetina: 100 mg

    Vitamina C: 1000 mg

    Vitamina D: 4000 UI

    Echinacea: 50 mg