Combatem stresul în mod NATURAL!

Combatem stresul în mod NATURAL!

Stresul este epidemia globală a timpului nostru. Totusi, Hans Selye (Selye János), cel care a formulat, în 1937, primul model teoretic și experimental al stresului, valabil și astăzi în liniile sale esențiale. Considera că lipsa stresului înseamnă moarte (“no stress means death”), astfel că el a definit stresul ca sindrom general de adaptare. Din această perspectivă, stresul nu numai că este inevitabil, dar e indispensabil ca factor de succes adaptativ. Atunci când vorbim despre stres ca factor nociv ne referim la ceea ce Selye numea “‘disstress”, care apare în momentul în care resursele de adaptare ale organismului sunt suprasolicitate. (sursă: https://www.medicover.ro/)

Putem afirma că stresul este o operă a naturii, un fenomen care a fost “creat” în favoarea omului. Într-o stare de plictiseală omul nu poate atinge nivelui său de capacitate maximă de performanță. Stresul sănătos ne poate ajuta de a avea o concentrare mai ridicată, o atenție mai sporită și astfel putem crește și în performanță.

Stresul sănătos vs. stresul nociv

Putem afirma că stresul este o operă a naturii, un fenomen care a fost “creat” în favoarea omului. Într-o stare de plictiseală omul nu poate atinge nivelui său de capacitate maximă de performanță. Stresul sănătos ne poate ajuta de a avea o atenție mai sporită și astfel putem crește și în performanță.

Efectele stresului excesiv

Cu siguranță foarte mulți dintre noi am experimentat sau am văzut alte persoane experimentând simptomele stresului excesiv. De exemplu: dureri de cap, apatie, anxietate, furie, tulburări digestive, iritația pielii, tensiune musculară, extenuare.

Unul din tipurile de boli mintale întâlnite cel mai des din cauza acestor simptome sunt tulburările de anxietate. Acestea includ tulburări de anxietate generalizată, tulburări de panică și fobii.

Cum se tratează afecțiunile legate de stres?

Pentru tratarea acestor afecțiuni se pot prescrie antidepresive, în special inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (ISRS) sau inhibitori ai recaptării serotoninei și a noradrenalinei (SNRI). Alprazolam, vândut printre altele sub numele de Xanax. Un sedativ puternic, cu acțiune rapidă, cu durată de acțiune medie, din categoria triazolobenzodiazepinelor (TBZD), care sunt benzodiazepine (BZD) fuzionate cu un inel triazol. Cel mai des se utilizează în tratamentul pe termen scurt al tulburărilor de anxietate, în special al tulburării de panică sau al tulburării de anxietate generalizată (TAG).

Benzodiazepinele sunt relativ sigure, dacă sunt utilizate cu intermitențe, timp de câteva săptămâni!

Efectele secundare ale tratamentului alopat

Însă, în cazul în care sunt utilizate zilnic pe termen lung, creierul se adaptează la medicamente. Drept urmare, sunt mai puțin eficiente în ameliorarea simptomelor, astfel, persoana în cauză, “are nevoie de o doză tot mai mare pentru a obține același efect” – spune Lembke. – “Este foarte ușor să-i convingi pe oameni să ia aceste medicamente, dar este foarte greu să-i dezobișnuiești de ele.”

Aceste tratamente pot cauza multiple reacții adverse, de exemplu: somnolență, depresie, dureri de cap, senzație de oboseală, gura uscată, tulburări de memorie. Pot să apară simptome de sevraj sau de revenire, dacă utilizarea lui se reduce brusc. Dozajul se poate reduce treptat, în săptămâni sau luni.

Se poate vorbi despre un cerc vicios, un cerc care se autostimulează:

  1. Medicamentul este prescris de foarte multe ori în cazul acestor afecțiuni.
  2. Xanax-ul poate induce o stare de relaxare extremă, datorită căruia are și un grad ridicat de dependență. Poate determina persoanele să încalce prescripția și să facă abuz.
  3. Pe termen lung se dezvoltă dependența și tolrenața iar din această cauză poate să determine daune psihologice de durată sau chiar uneori permanente!
  4. Dacă se ajunge la adicție, este important ca pacienții să finalizeze detoxifierea în spital și tratamentul suplimentar prin programe speciale de îngrijire ulterioară. Trebuie menționat că, adicția nu se dezvoltă brusc și nici procesul de detoxifiere nu se poate realiza repede, doar treptat!

Natura însă și din acest punct de vedere vine în sprijinul omului!

Cercetările și studiile au găsit o variantă naturală a acestor medicamente. Este vorba despre o substanță care este produsă de specii unice de plante, precum Ampelopsis grossedenta și de arborele de stafide japonez (Hovenia dulcis). Printre alte funcții, are rolul de a proteja plantele de stres, respectiv, contribuie la parfumul și culoarea fructelor și florilor.

Această substanță naturală se numește DIHIDROMIRICETINĂ. Are același efecte ca și medicamentele menționate mai sus (Xanax, etc.), este un neuroprotector. Acest efect neuroprotector se rezumă la efectul dihidromiricetinei asupra recepoarelor GABA în creier. În situații extrem de tensionate (în situații de stres), în creierul nostru celulele nervoase încep să se interacționeze foarte des și foarte intens. Pentru a reduce acest nivel ridicat de interacțiune, avem nevoie de receptoarele GABA. Dihidromiricetina este substanța care poate să stimuleze aceste receptoare.

Experimente legate de Dihidromiricetină

Mai multe experimente au demonstrat că, efectele și simptomele stresului pot fi reduse foarte eficient prin administrarea de Dihidromiricetină:

  • Inducere de stres la cobai cu folosirea alcoolului

Sursă: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3292407/

  • Inducere de stres prin izolare

Sursă: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3292407/

Aceste experimente au arătat faptul că această substanță naturală (Dihidromiricetina) nu numai că poate reduce comportamentul anxios, dar este mai eficient decât benzodiazepinele.

În final putem afirma că SOLUȚIA în anxietate poate să fie NATURALĂ (fără reacții adverse și fără posibilitate de adicție) și se numește DIHIDROMIRICETINA.

O capsulă de DHM 300 conține 294 mg de Dihidromyricetină.

Mod de administrare: 1 capsulă / zi sau după nevoie 2 capsule / zi. A se înghiți cu multă apă.

A nu se depăşi doza maximă recomandată.
A se păstra la loc uscat şi răcoros.
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor!
Suplimentele alimentare nu pot înlocui o dietă echilibrată şi un mod de viaţă sănătos!